No to mnie uspokoiłeś. Poważnie pomyślę o tej firmie i być może już niedługo będę sam mógł odpowiedzieć na pytanie postawione w tym wątku.
Kontrolka ASR przy zegarach i jej wyłącznik.
Zwiń
X
-
Kontrolka ASR przy zegarach i jej wyłącznik.
Witam
Byłem wczoraj w ASO na ustawianiu geometrii kół i poprosiłem o korekte na drążku kierownicy. Po weryfikacji i ustawieniach zostałem poinformowany, że coś tam zrobili ale zapraszają po wymianie opon, bo te zimówki są zniszczone i nadają się na śmietnik, jak przyjadę do nich na nowych oponkach to dopracują wszystko perfekcyjnie. Po wyjeździe przejechałem ok 20 km do warsztatu gdzie robiono mi zabezpieczenie w postaci odcięcia zapłonu. Po wyjeździe z warsztatu przejechałem ok. 100 metrów i zapaliła się kontrolka ASR na zegarach oraz świecił się jej wyłącznik (przycisk ASR OFF). Myśle, że pewnie przez przypadek został system wyłączony z przycisku ale ponowne wciśnięcie przycisku nic nie zmieniło. Nie mogłem zawrócić do warsztatu który założył zabezpieczenie bo byłem umówiony w następnym miejscu. Po załatwieniu sprawy włączam samochód kontrolka ani przycisk się nie świecą. Pojechałem na zakupy, ruszam ze sklepu znowu kontrolka i przycisk zapalone i już niestety tak zostało. Zadzowniłem do warsztatu z zabezpieczeniami i poinformowano mnie, że to raczej nie z ich przyczyny. Macie może jakiś pomysł co to może być i czy mogło się coś skopać po ustawieniach geometrii kół albo po założeniu odcięcia zapłonu?
Pozdrawiam
-
-
kompa podpiąć i sprawdzić, może ruszyli coś z czujnikiem ABS ? :roll:Była 1.9 TDI AHF Elegance
190KM/395Nm
Jest A6C6 3.0TDI V6 Tiptronic
277KM/561Nm
Perfect Service by DGW
Komentarz
-
-
Tylko czy w przypadku czujnika ABS świecił by się przycisk ASR OFF tak jak w przypadku deaktywacji poduszek. Wygląda to tak jakby ASR został wyłączony i pomimo ponownego wciśnięcia przycisku system się nie załącza. Ale racja komputer prawdę mi powie, więc dzisiaj wydam pare złoty i zrobię diagnostykę.
Pozdrawiam
Komentarz
-
Komentarz